Since many centuries the Southern part of West-Flanders has been known as an Agricultural region, with a solid reputation for its grains and also for the hops. During World War I the entire region around Ieper was completely bombarded to the ground. Life as we knew it, and all economical and agricultural activities came to an end. This black pag...
Since many centuries the Southern part of West-Flanders has been known as an Agricultural region, with a solid reputation for its grains and also for the hops. During World War I the entire region around Ieper was completely bombarded to the ground. Life as we knew it, and all economical and agricultural activities came to an end. This black page in our history was maybe best described, by the Canadian poet Lt Colonel John McCrae (1872 –1918) in his World famous “on Flanders fields” Shortly after the great war, with a lot of hard work, people rebuild the area and after a while the hops have replanted in the Poperinge region. Very soon we were able to harvest the hops (hops is called hommel in our dialect)and the production and export started again. This interesting history is well illustrated in the Poperings hop museum: www.hopmuseum.be Every 3 years the city of Poperinge has a Hops procession, and by the end of the 70’s they decided that they were looking for a worthy ambassador to represent the hops culture. Combining al his knowledge and craftsmanship Karel Leroy introduced in 1981 poperings hommelbier, that immediately shook the Beer world. This top fermented Ale with refermentation on the bottle can’t be compared with any other type of ale and is therefore known as a Special Ale. This refreshing gold colored ale has a honeysuckle sweetness that is nicely balanced by a full solid hops bill. It also has a late, spicy, cumin-seed, dryness, that amazingly enough never gives you a dry after mouth feeling.
Ottima birra d’abbazia, dorata, dalla spuma abbondante,aderente e persistente. Al naso offrearomisecchieasciuttidifieno, luppolo, fiorirecisi, con note luppolate armonizzate da quelle maltate. Corpo rotondo, leggero e asciutto, con la secchezza del luppolo abbinate al dolce del malto che alla fine lascia un palato morbido e pulito. Di media durata il finale.
Questa birra è di colore scuro,con un gusto finemente equilibrato fra il dolce e l’amaro,lo speziato e il torrefatto.
E’ una birra dalcoloreambrato, forte e corposa, dalperfettoequilibrio fra i sapori dolcidel malto e fruttati, equilibrioperfezionato dalla seconda fermentazione in bottiglia
Birra ad alta fermentazione, rifermentata in bottiglia, di colore marrone scuro. Viene prodotta con grande attenzione secondo un antica tradizione.
Nella regione di Ypres, teatro di furiosi combattimenti nella I guerra mondiale, sorge la piccola cittadina di Poperinge, nelle West Flanderes del Belgio, dove si coltivano da sempre le migliori qualità di luppolo che, nel dialetto locale,si traduce in“hommel” (derivata dal latino Humulus).
Ottima birra d’abbazia, dorata, dalla spuma abbondante,aderente e persistente. Al naso offrearomisecchieasciuttidifieno, luppolo, fiorirecisi, con note luppolate armonizzate da quelle maltate. Corpo rotondo, leggero e asciutto, con la secchezza del luppolo abbinate al dolce del malto che alla fine lascia un palato morbido e pulito. Di media durata il finale.
Livinus Blonde, strong aletipicamente belgica.Dal colore dorato opalescente, tendente all’arancio, la Livinus Blonde è una doppio malto dal corpo strutturato ed una schiuma densa e compatta.Barlumi di miele e malti caramellati al gusto, a braccetto con una nota liquorosa ed una dissolvenza amarognola, luppolata.
Livinus Blonde, strong aletipicamente belgica.Dal colore dorato opalescente, tendente all’arancio, la Livinus Blonde è una doppio malto dal corpo strutturato ed una schiuma densa e compatta.Barlumi di miele e malti caramellati al gusto, a braccetto con una nota liquorosa ed una dissolvenza amarognola, luppolata.